Tilbake

Måtte forlate jobben – fikk ny karriere!

Etter ti år i samme stilling tok karrieren en bråvending for Susanne (31).

- Det blir flere og flere kvinner i denne typen yrker. Og selv om jeg alltid har passet godt inn i «mannsdominerte» yrker, så er det gøy med flere kvinner som tenker i samme bane som meg, sier Susanne. Hun tok sine første steg i Ydra i 2020 som en del av et uplanlagt jobb- og karriereskifte.

Tidligere jobbet nemlig Susanne som cnc-operatør i samme bedrift som hun tok fagbrevet i for ti år siden. Det var frem til hun fikk beskjed om at produksjonsavdelingen hun jobbet i skulle legges ned.


- Vi var flere som plutselig sto uten arbeid og det var litt stressende å måtte begynne å se etter en ny jobb. Men samtidig tenkte jeg at det var en fin mulighet til å finne på noe nytt, forteller Susanne.

Med alt samlet under et tak forteller Susanne at det både effektiviserer arbeidet og skaper et godt samarbeid mellom de ansatte.

 

Hadde ingenting å tape

Etter å ha søkt på Finn, kom hun over Ydras stillingsannonse for industrimekaniker. I utgangspunktet så hun ikke for seg at hun var egnet til stillingen, men sendte den videre til en tidligere kollega som kunne være aktuell for jobben.

 

- Jeg tenkte ikke på at dette var en stilling for meg, men så tok Hamnøy rekrutteringsbyrå kontakt med meg og spurte om jeg ikke kunne sende inn CV-en min til denne jobben. Jeg forsto egentlig ikke helt hvorfor, men så tenkte jeg at det går jo alltids an å prøve.

 

Ny karriere førte til enda flere muligheter

Susanne fikk jobben som industrimekaniker, og i 1 års tid drev hun med service og montering av pumpedeler i Ydra.

 

- Jeg trivdes godt i den nye jobben min og hjalp egentlig til både her og der. Så kom jeg over en som sto og lakkerte, og synes at det så veldig spennende ut, smiler Susanne.

 

På fritiden beskriver Susanne seg som en rastløs og spontan person. I tillegg til å leve det som hun kaller det vanlige A4-livet med samboer og to døtre, er hun også nevenyttig. Hun har stadig et oppussingsprosjekt på gang i hjemmet - og kanskje det var nettopp dette som trigget henne da nok en jobbmulighet dukket opp.

 

- Jeg ble spurt om jeg ville prøve å lakkere. Dette var da Ydra fortsatt var fordelt på to lokasjoner. Så hver fredag var jeg på Husøy og lakkerte, og til slutt ble jeg bare værende, sier Susanne og fortsetter: - Det var en ganske brå overgang og ganske tilfeldig det også, men jeg synes det er utrolig kjekt. Man ser jo umiddelbart resultatene av det man arbeider med, og det liker jeg, konstaterer hun.

 

Jeg kan jo ikke jobbe her!

Rett over sommeren kunngjorde Ydra flytting inn i nye lokaler, hvor all produksjon nå foregår på et og samme sted. Å se de nye lokalene for første gang, ga Susanne blandede følelser.  

 

- Det første som slo meg var «Herlighet, jeg kan jo ikke jobbe her! Her er det altfor fint», ler Susanne: - men i dag er jeg nok blitt for godt vant med denne luksusen. Jeg kunne ikke sett for meg å være et annet sted.  

 

Verkstedet er utstyrt med det nyeste av maskiner og teknologi, attpåtil landets grønneste lakkeringshall. Her jobber Susanne daglig med demontering og pussing av ulike pumpedeler, før hun deretter spraylakkerer og monterer dem sammen igjen klart til neste ledd.

 

- Jeg fikk en ny giv da vi kom inn i nye lokaler, men jeg må innrømme at jeg lo første gang jeg hørte om den «grønne» sprayhallen. Jeg forsto jo at leverandøren mente miljøvennlig, men jeg presterte selvfølgelig å si at den så fryktelig hvit ut til å være grønn. I stedenfor gass, går den på strøm, forklarer hun.

 

Susanne trives i jobben som spraylakkerer – særlig når hun får som oppdrag å lakkere pumpedeler i uvanlige, spreke farger.

 

Man skal glede seg til å gå på jobb i Ydra

Det at alle kollegaene nå er samlet under samme tak har vært en fordel for samholdet, forteller Susanne. I en verden som stadig søker de mest avanserte løsningene, finner Ydra sin kjerne idet uformelle og jordnære. Dette merkes godt i kulturen blant de ansatte.

 

- Vi har et veldig bra og inkluderende arbeidsmiljø, og vi samarbeider bra sammen. Vi kjenner hverandre og hjelper til når noen trenger det. Har man en dårlig dag, vet man at man har gode kollegaer rundt seg, sier hun.

 

Det gode samspillet strekker seg på tvers av avdelingene.

 

- Vi har opprettet en velferdskomite, så da lager vi arrangementer både med de ansatte og av og til med familiene våre. Vi finner på mye kjekt i lag slik at vi blir ordentlig godt kjent med hverandre både på fritids basis og som kollegaer. Alle her er på samme nivå, og ledelsen setter seg ofte ned med oss i frokostpausen, tar seg en kaffe og snakker om hva vi har gjort i helga. Vi er veldig nedpå, sier hun.

 

Vet aldri hva som venter bak neste sving

Selv om Susanne trives som spraylakkerer, sier hun at det ikke er uaktuelt at hun finner noe nytt å bryne seg på i fremtiden –selvfølgelig innenfor Ydras dører.

 

-  Det som er så spennende med Ydra er at man har alt på samme sted og vi ser hele prosessen. I tillegg er det en sikker arbeidsplass og man har muligheter til å vokse og utvikle seg innenfor flere fagfelt. Akkurat nå trives jeg i min avdeling, men man vet aldri. Man må være sulten på å lære, og det gjelder for de nye som kommer inn i Ydra også, avslutter hun.

Tilbake