Tilbake

Ydra rigger seg for fremtiden med høyteknologiske løsninger

Vi skal være markedsledende, og da gjelder det å rigge seg for fremtiden

- Vi konkurrerer med land som har langt lavere kostnader enn oss. Derfor må vi være smartere, smidigere og mer innovative. I tillegg skal vi bidra til det grønne skiftet, og det forutsetter at vi kommer opp med nye og mer effektive løsninger med mindre miljøavtrykk – både for oss og kundene våre, som vi skal hjelpe inn i fremtiden. Tommy Engholm, salgsleder i Ydra.


Med kloke hoder som hovedingrediens

Automasjon, robotikk, sensorikk og all slags ny teknologi er viktig, men for Ydra har det vært avgjørende å begynne i riktig ende. – Det er mennesker som kommer med de gode idéene, og det er mennesker som gjennomfører planer. Derfor har vi vært veldig bevisste på å hente inn gode folk, tilby kursing og opplæring, tilrettelegge arbeidsplassen og jobbe med kulturen, før vi satte i gang en stor mengde prosjekter. Det er fortsatt mennesker som styrer verden, og menneskene må komme før teknologien, fortsetter Tommy.


Nye lokaler

Ydra har flyttet inn i helt nye lokaler som er bygget for å ta vare på mennesker og miljø. Her har vi høyteknologiske løsninger som gir de ansatte bedre vilkår for å jobbe med innovasjonsprosjekter. Les mer om den nye arbeidsplassen vår.

Innovasjonsprosjekter

Blaastrom og Thorion er to av de viktigste innovasjonsprosjektene til Ydra. Blaastrom er et nytt automatisk system for ensilering av fiskeavfall. Systemet løser en av de
store utfordringene i oppdretts- og fiskerinæringen ved å gjøre det mulig å kverne store mengder biomasse mye raskere og mer effektivt enn tidligere. Strømningsanalyser, sensorikk og automasjon var viktig for å skape et av de beste systemene på markedet. Thorion er en serie produkter som kombinerer lette og energieffektive AC og DC- motorer med strømningsoptimaliserte pumper og konnektivitet ved hjelp av sensorteknologi. Konseptet er et svar på verdens økende energiforbruk og drivhusgassutslipp og bygger på Ydras verdensledende ekspertise innenfor pumpesystemer. Ydras filosofi er å utvikle løsninger som varer, og bærekraft er godt integrert i produktutviklingen.


Det skal fungere

Det er ingen mangel på innovasjonsprosjekter hos Ydra, snarere tvert imot. En del av jobben er å prioritere det som er viktigst for kundene. – Vi må ikke glemme hovedmålet vårt, som er å utvikle pumper og pumpesystemer av høyeste kvalitet, slik at kundene våre kan drive enda bedre og mer effektivt. Initiativene og innovasjonen
skal gjøre at pumpene fungerer enda bedre. Da må vi ha flinke folk og en god arena å jobbe på, avslutter Tommy.

Tommy Engholm, salgsleder i Ydra.
Tilbake